HOT NEWS: Mari Update UFI Software V.1.2.0.447

Pagi-pagi mimin buka grup UFI Private, ada kabar baik yang ditunggu-tunggu oleh pemilik UFI Box. Ada update versi 447, asikkk.

Setelah mimin baca catatan rilisnya, ada fitur tambahan baru yang cukup menarik. Fitur ini sudah ditunggu-tunggu, yaitu support untuk flashing CPU Spreadtrum. Mimin juga udah lama menunggu fitur ini. Maklum mimin ga punya box yang support flashing Spreadtrum, dulunya sih pakai Miracle Eagle Eye. 

Namun sejak Miracle Eagle Eye harus aktivasi tiap tahun (tekor dompet) mimin tidak menggunakan box ini lagi. Sebenarnya masih pakai box ini, cuma versi cracknya aja. Toh jarang-jarang juga mimin pakai box ini, sayang banget beli aktivasi tiap tahun cuma untuk flashing Spreadtrum.

Karena UFI sudah support flashing Spreadtrum, mimin ga usah pakai versi crack lagi deh. Banyak virus dan errornya. Oh ya, fitur lain versi 447 UFI Box adalah support Nokia yang menggunakan CPU Qualcomm dan MediaTek. Nanti mimin mau coba kalau ada pasien HP Nokia.

Berita baik ini diposting langsung oleh om Salim Pakne Sastra, beliau adalah pejabat teras dalam mengawal perUFIan. Berikut saya copy paste info dari beliau:

UFI Software V.1.2.0.447 is out

Release Notes:
Read karepuli, ndak usah buru buru ??

General changes:
Introducing UFIBox firmware version 1.12 (CHIP prog bugfix)
Introducing [USB] Device Manager toolbox menu
Fixed virtualization bug in Windows 10 Build 16299

Support changes: 
Over 6.8TB compressed files uploaded to the support servers
intenal download manager improvements

eMMC ToolBox changes: 
ADD: Option to resize filesystem when resizing userdata
Use this on "non-empty" userdata, It will resize filesystem on-the-fly according to userdata partition size without losing users data
ADD: Spreadtrum support on factory image tab
Input file is "BMAConfig" file (SCXXXX.xml), can be found on the extracted pac file
BUGFIX: EXT_CSD with repartitioning write bug fixed
BUGFIX: Minor bugfixes and improvements

Android ToolBox changes:
ADD: Spreadtrum flashing and imei repair support
Spreadtrum device with eMMC storage is now supported for flashing, partial read, erase and write from the flash tab
Introduced in special task menu: 
Factory reset, Backup and Restore NV, Clear FRP Lock
Identify or flashing spreadtrum devices requires "BMAConfig", fdl1 and fdl2 files which is part of the official firmware package(PAC, P5C or CPB file)
ADD: Extract support for CPB file version 2.0, 2.1
ADD: Revised Xiaomi Reset Mi Account Lock task
Mostly support all Xiaomi devices on the market including MiUI 9 with Android 7.2 or later
Reset Mi Account Lock task will disable secure system service so Mi Cloud service will be completely disabled after operation
Restoring firmware via flashing or OTA will re-enable the system service so device will be re-locked when internet connection enabled
ADD: Oppo secure imei repair support
Newer oppo devices come with secure(signed) imei
Currently supported device for now: Oppo A71
Before write imei, you have to patch secure imei from the flash tab, Special Task menu
ADD: Added latest BROM version 7.1817.3.0 for latest MediaTek chipset(MT6783, MT6771) support
For some models, you may have to select correct DA file manually
ADD: Added support for Qualcomm SDM630, SDM636, SDM640, SDM660, SDM670, SDM845 devices
ADD: Support for Nokia devices (Qualcomm and MediaTek) with official nb0 firmware files
ADD: Extract support for Nb0 file
ADD: Cache handling on model loads
WARNING: Do not rename "BRAND" and "MODEL" list to be different as at support site, certain features might not working properly !!!
BUGFIX: Minor bugfixes and improvements

CHIP Prog changes:
BUGFIX: Fixed write bug on small SPI NAND and eeprom devices(UFIBox firmware upgrade required)
BUGFIX: Minor bugfixes and improvements



Bahkan beliau langsung kasih screenshot kemampuan UFI Identify Devices CPU Spreadtrum dan menampilkan kode kunci atau kode pola. Mantap benar nih UFI, mimin makin cinta sama dek UFI.

Semoga info ini bermanfaat

Subscribe to receive free email updates: